Pensioenregeling werknemers

Als werkgever wilt u goed voor uw werknemers zorgen. Tijdens hun loopbaan in uw bedrijf, maar zeker ook daarna. Zo’n 90% van alle Nederlandse werknemers bouwt pensioen op via de pensioenregeling van hun werkgever. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht, bijvoorbeeld als dit in de cao is geregeld of als men onder de werkingssfeer van een bedrijfstakpensioenfonds valt. Ook als een pensioenregeling niet dwingend wordt voorgeschreven hebben veel werkgevers voor hun werknemers een pensioen geregeld. Een goede pensioenregeling hoort bij goed werkgeverschap en versterkt uw concurrentiepositie.
 

Wat is een collectief pensioen?

Een collectief pensioen is een pensioenregeling voor al uw werknemers of een specifieke groep werknemers. Door als bedrijf een pensioenregeling af te sluiten voor uw werknemers kunt u als werkgever profiteren van aantrekkelijke tarieven en voordelen. Zo bouwen uw werknemers een aardige aanvulling op hun AOW op. Een adviseur van MZA in Volendam vertelt u graag meer over de mogelijkheden van een collectieve pensioenregeling.

Is het aanbieden van een pensioenregeling voor uw werknemers verplicht?

Nee, het is niet wettelijk verplicht om uw werknemers pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) staat. Daar staat dan beschreven op welke pensioenvoorziening uw werknemers recht hebben en u moet hier als werkgever ook aan voldoen. Valt uw branche niet onder een CAO? In Nederland is het pensioen van de werkgever wel een belangrijke en veel voorkomende arbeidsvoorwaarde. Uit concurrentieoverwegingen en goede wil naar uw werknemers is het wel gebruikelijk om een bedrijfspensioen aan te bieden.