Uitvaartverzekering

U wilt er misschien niet te lang bij stilstaan maar een uitvaartverzekering afsluiten is een verstandige stap. Wanneer u komt te overlijden, worden uw nabestaanden geconfronteerd met de kosten voor uw afscheid. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat deze uitvaart (deels) bekostigd kan worden. Een begrafenis of crematie kost veel geld en door uw uitvaartvoorziening ontvangen uw nabestaanden een geldbedrag om deze te kunnen betalen.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering sluit u af voor uw nabestaanden maar ook voor uzelf. U wilt uw nabestaanden niet confronteren met de veelal hoge kosten voor uw uitvaart. Door de uitkering van uw uitvaartverzekering neemt u de zorgen over de financiƫn bij uw nabestaanden weg en kunnen zij zich richten op het regelen van uw begrafenis of crematie. U neemt daarbij ook een deel van de regie over uw uitvaart in handen voor uw overlijden. U bepaalt zelf welk bedrag u wilt verzekeren om zo aan uw wensen te kunnen voldoen.

Wat zijn de nadelen van een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verstandige keuze. Het is echter niet zo dat al uw wensen voor uw uitvaart ook door de verzekeraars gehonoreerd worden. Zij hanteren, net als bij alle andere verzekeringen, bepaalde voorwaarden en clausules om aan te voldoen. Deze voorwaarden kunnen refereren aan een maximum te verzekeren bedrag, acceptatiecriteria en het vereisen van gezondheidsverklaringen. Daarnaast is het mogelijk dat u een hoger rendement behaalt als u het geld voor de verzekering zelf belegt. Dit laatste geeft u echter geen zekerheid. Als u voor zekerheid wil gaan dan kunt u beter kiezen voor een uitvaartverzekering.

Verschillende soorten van uitvaartverzekeringen

De vorm van uw uitvaartverzekering kan verschillen. U kunt kiezen voor de uitbetaling van een geldbedrag of juist voor het regelen van bepaalde diensten na uw overlijden. Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om uw uitvaart vooraf zeer specifiek te bepalen en daar de verzekering voor in te richten. Bij een kapitaaluitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een bedrag waarmee de uitvaart kan worden betaald. Dit bedrag hoeft niet besteed te worden aan uw uitvaart, maar uw nabestaanden kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen deze te doneren aan een goed doel.