Oudedagsvoorziening

Voor velen is het nog een ver-van-mijn-bed-show, maar u wilt er met uw oude dag ook warmpjes bij zitten en geen financiële problemen hebben. Het is belangrijk om op tijd te kijken wat u opbouwt en nodig heeft wanneer u met pensioen gaat. Wanneer u in Nederland woont of werkt, bouwt u AOW op. De AOW wordt uitgekeerd door de Sociale Verzekeringsbank vanaf de pensioendatum. Dit is een maandelijks basisinkomen welke vaak niet voldoende is om van te leven. Het is daarom belangrijk om na te gaan of u daarnaast voldoende pensioen opbouwt. Een adviseur van MZA kan u daarbij helpen.

Pensioenregeling

Wanneer u in loondienst bent dan bouwt u vaak bij uw werkgever pensioen op via een pensioenregeling. Maar zelfs met het AOW en een werkgeverspensioen kan het zijn dat u onvoldoende pensioen opbouwt. Heeft u een tijdje niet of minder gewerkt, bent u gescheiden of zelfstandig ondernemer? Dan kan hierdoor een pensioentekort ontstaan.

Financiële planning

Een goede financiële planning geeft duidelijkheid in uw oudedagsvoorziening. Zo kunt u op tijd ingrijpen en het eventuele tekort aanvullen. Een adviseur van MZA in in Volendam helpt u graag met het maken van plannen voor de toekomst. Samen met u maken wij zij een plan zodat u met een gerust hart uw pensioen tegemoet kunt zien.

Oudedagsvoorzieningen