CAR- en montageverzekering

Heeft u een bouwbedrijf of wilt u in eigen beheer een huis bouwen? Dan is een CAR- en montageverzekering noodzakelijk. Een CAR- en montageverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent tegen de schade die tijdens de werkzaamheden worden veroorzaakt. Dit betreft niet alleen schade door brand, diefstal, storm of vandalisme, maar ook constructie- of montagefouten zijn hierbij gedekt. Wij vertellen u graag meer over deze belangrijke verzekering voor de bouwsector.

Wat wordt er vergoed door een CAR- en montageverzekering?

Een CAR- en montageverzekering dekt vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats. Dit kan schade zijn die veroorzaakt is door een brand, storm of vandalisme, maar ook diefstal van bouwmaterialen valt onder de CAR- en montageverzekering. Bij ieder bouwproject zijn meerdere partijen betrokken. Al deze partijen zijn meeverzekerd bij een CAR- en montageverzekering. Van de schilder tot de installateur, en van de elektricien tot de stukadoors.

Wat is een CAR- en Montageverzekering?

Een Construction Allrisk verzekering is een verzekering speciaal voor de risico’s in de bouw. Het is een speciale verzekering die de materiële schade tijdens de bouw van een project dekt. Er zijn verschillende vormen van deze verzekering, waarmee u ook verschillende risico’s afdekt. Het is daarom belangrijk om te vragen om goed advies van een adviseur van MZA.

Waar moet u aan denken bij het afsluiten van een CAR- en montageverzekering?

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke risico’s u wilt afdekken. Kiest u voor een standaard CAR-verzekering waarbij alle materiële schade is gedekt of wilt u ook dat constructie- en montagefouten afgevangen worden? Daarbij kunt u kiezen voor een CAR-verzekering voor een bepaalde tijd of een doorlopende variant. Een adviseur van MZA helpt u graag met het bepalen welke verzekering het beste past bij uw bedrijf en situatie.