Gebouwverzekering

Schade aan uw bedrijfspand door bijvoorbeeld brand of waterschade kan voor u vervelende consequenties hebben. In sommige gevallen kan het zelfs uw volledige operatie in gevaar brengen. Met een gebouwverzekering of gebouwenverzekering verzekert u uw bedrijf tegen de schade als gevolg van onder andere brand en/of waterschade. Vaak wordt een gebouwverzekering al aangeboden als onderdeel van een totaalpakket voor zakelijke verzekeringen.
 

Wat is een gebouwverzekering?

Door een gebouwverzekering af te sluiten verzekert u de herstelkosten van uw bedrijfspand of huurdersbelang. De kosten die u maakt om uw pand weer te herstellen in dezelfde staat als voor de schade worden herstelkosten genoemd. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. Het is dus van groot belang om deze verzekering af te sluiten en voor een reëel bedrag te verzekeren. 

Het risico van onderverzekering wilt u als ondernemer niet lopen. Een zakelijk adviseur helpt u graag de juiste keuzes maken bij het afsluiten van een gebouwenverzekering.

Wat wordt verzekerd onder een gebouwenverzekering?

De voorwaarden van een gebouwenverzekering wil per verzekeraar nog wel eens afwijken. Voor u een gebouwverzekering afsluit is het uiteraard van belang dat u goed de voorwaarden bekijkt en de gebouwenverzekeringen vergelijkt. Over het algemeen zijn de risico’s van schade door brand, blikseminslag, inbraak en waterschade opgenomen in deze voorwaarden.