Machinebreukverzekering

Werkt u in uw onderneming veel met machines? Dan is het afsluiten van een machinebreukverzekering misschien iets voor u. Stilstand van machines kunnen een enorme schadepost worden voor uw bedrijf, zeker wanneer de productie helemaal stil komt te liggen. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wij vertellen u graag hoe een machinebreukverzekering u hierbij kan helpen.

Wat wordt er vergoed door een machinebreukverzekering?

Een machinebreukverzekering vergoedt schade die ontstaat door:

  • MateriĆ«le beschadiging door eigen gebrek
  • Vallen en stoten
  • Vreemde voorwerpen in de machine
  • Bedieningsfouten
  • Nalatigheid of opzet van personeel

Daarbij kunt u ook kiezen voor schade die ontstaat door brand. Dit is natuurlijk afhankelijk van de brandverzekering die u eventueel heeft afgesloten voor uw bedrijf.

Waarom zou ik een machinebreukverzekering afsluiten?

Wanneer een belangrijke machine in het proces van uw bedrijf kapotgaat of schade oploopt, dan kan dit grote problemen veroorzaken. De productie gaat omlaag of valt zelfs helemaal stil waardoor u deadlines niet kunt halen en u klanten teleur moet stellen. Wanneer u een machinebreukverzekering heeft, dan kunt u snel hulp in roepen waardoor de machine gerepareerd of vervangen kan worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een extra dekking voor het vergoeden van de eventuele bedrijfsschade. Zo loopt uw bedrijf geen schade op wanneer een van de machines ermee stopt.