Milieuschadeverzekering

Schade aan het milieu, bijvoorbeeld door het vrijkomen van asbest of het gebruik van schadelijke schoonmaakmiddelen, kan voor ondernemers een flinke schadepost opleveren. Wanneer u deze veroorzaakt zijn de kosten van sanering meestal volledig voor eigen rekening. Zelfs wanneer u de schade niet zelf veroorzaakt heeft, maar deze ontstaat doordat er in uw bedrijfspand een brand ontstaat waarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Om deze kosten te dekken bestaat er een milieuschadeverzekering.

Wat is een milieuschadeverzekering?

De naam zegt het al, een milieuschadeverzekering sluit u af om de mogelijke kosten na het ontstaan van milieuschade te dekken. In principe kan iedere onderneming te maken krijgen met milieuschade. U hoeft niet per sé te werken met schadelijke stoffen. Als in uw bedrijfspand bijvoorbeeld asbest ontdekt wordt wat gesaneerd dient te worden kunt u voor een grote kostenpost komen te staan. Of uw bedrijfspand wordt getroffen door een brand en hier komen schadelijke stoffen vrij, dan is het hebben van een milieuschadeverzekering een must.

Wat wordt gedekt onder een milieuschadeverzekering?

Afhankelijk van de aanbieder van uw milieuschadeverzekering is een verzekerd bedrag af te spreken voor uw verzekerde adres. Dit adres, veelal uw bedrijfslocatie, is na het afsluiten van de milieuschadeverzekering verzekerd voor saneringskosten, onderzoekskosten en zogenaamde bereddingskosten. Dit zijn de kosten die u moet maken om schade te voorkomen of te verminderen. Wat niet verzekerd is, zijn schade ontstaan door het niet volgen van wetten en regels, verontreiniging die ontstaan is voordat de verzekering werd afgesloten en luchtverontreiniging. De precieze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Een adviseur van MZA brengt graag de mogelijkheden voor u in kaart.