Zakelijke motorrijtuigenverzekering

Heeft u een zakelijke auto, bus of misschien zelfs motor? Dan moet u ervoor zorgen dat u verzekerd bent. In Nederland is het verplicht om een motorrijtuig te verzekeren. U dient daarvoor minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Er zijn drie basisverzekeringen en uiteraard zijn er ook aanvullende dekkingen mogelijk. Wij vertellen u graag meer over de zakelijke motorrijtuigenverzekering en waar u op moet letten bij het afsluiten.  

Wat is een WA-verzekering?

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht bij ieder motorrijtuig. Dus of u nu een auto, bus, motor of tractor heeft, u moet het voertuig verzekeren met een WA-verzekering. Deze verzekering is heel beperkt en vergoed eigenlijk alleen de schade die u bij iemand anders veroorzaakt. De schade aan uw eigen voertuig bij een aanrijding wordt niet vergoed. De WA-verzekering is de beste keuze wanneer uw auto 10 jaar of ouder is. In deze gevallen zijn de kosten voor de reparatie na schade vaak hoger dan de waarde van de auto.

WA+ en Allrisk verzekeringen

Naast de standaard WA-verzekering zijn er nog twee basisverzekeringen waar u voor kunt kiezen. Dit zijn de WA+ verzekering (beperkt casco) en de Allrisk verzekering (volledig casco). Bij een WA+ verzekering wordt niet alleen de schade aan andermans spullen vergoed, maar ook diefstal, brand- en ruitschade, en schade na een aanrijding met loslopende dieren. Deze verzekering past het beste bij auto’s tussen de 6 en 10 jaar.

De Allrisk verzekering is de beste keuze wanneer uw auto nieuw is tot maximaal 6 jaar. Een Allrisk verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto na een aanrijding of vandalisme, en pechhulp in het buitenland.

Verschil tussen een particuliere en zakelijke verzekering

Een particuliere verzekering is vaak goedkoper. Dit komt omdat een zakelijke auto meer kilometers rijdt en vaak meerdere bestuurders heeft. Daardoor is het risico op schade groter.