Glasverzekering

Een bal door het raam, een ingegooide ruit. Erg herkenbaar en supervervelend, want op deze schade zit niemand te wachten. Een glasverzekering bij uw woonverzekering dekt eventuele schade aan de ramen van een huis. Met een glasverzekering hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken over ruitbreuk. Maar wanneer sluit u deze verzekering nu af? En wie sluit hem af als u verhuurt of huurt? MZA vertelt u graag meer.

Glasverzekering of glasmodule?

Elke verzekeraar hanteert zijn eigen benamingen en eigen mogelijkheden. Een glasmodule is doorgaans een aanvulling op een woonhuis-(lees: opstal-) of inboedelverzekering terwijl een glasverzekering afzonderlijk afgesloten wordt. Dit komt mede door de vraag wie een glasverzekering afsluit. Daarbij komt ook dat het combineren van verzekeringen mogelijk voordeel voor u kan opleveren.

Wat valt onder de dekking van een glasverzekering?

Bij glasbreuk gaat het uitsluitend om ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Dat betekent dat aquaria of spiegels niet zijn verzekerd. Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen "alle van buiten komende onheilen". Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd. De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Wie sluit een glasverzekering af?

Als u huiseigenaar bent en zelf in de woning woont sluit u de glasverzekering (of glasmodule) af als onderdeel van al uw woonverzekeringen. U heeft dan immers zowel een opstal- als een inboedelverzekering nodig. Bij het verhuren of huren wordt het wat onduidelijker.