Inboedelverzekering

In huis heeft u ongemerkt veel spullen van waarde staan. Meubels, televisie, computers, noem maar op. Al deze spullen tellen samen op tot een groot bedrag, zeker als u deze plotsklaps vervangen moet door een onvoorziene omstandigheid. Hiervoor sluit u een inboedelverzekering af. Met een inboedelverzekering verzekert u zich tegen schade of diefstal van deze waardevolle spullen. Een inboedelverzekering is daarmee een belangrijke verzekering. MZA helpt u op een rijtje zetten wat van belang is in een inboedelverzekering.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Alle spullen die u in de loop der jaren verzamelt tellen samen op tot een aanzienlijk bedrag. Wanneer u geconfronteerd wordt met schade door bijvoorbeeld een woningbrand, moeten deze spullen vervangen worden en dat loopt behoorlijk in de papieren. Met een inboedelverzekering verzekert u zich voor materiële schade aan persoonlijke eigendommen. Denk hierbij niet alleen aan spullen van grote waarde maar ook dingen als kleding of iets simpels als een pannenset.

Wat bepaalt de premie van een inboedelverzekering?

Naast de waarde van de spullen waarbij verzekeraars vaak een bandbreedte hanteren voor hoeveel bepaalde artikelen verzekerd kunnen worden, heeft ook hoe u woont invloed op de bepaling van de premie. Sommige woningen lopen nu eenmaal een groter risico dan andere. Ook de combinatie met andere woonverzekeringen als een glasverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering heeft invloed op de hoogte van de verzekering. In een pakket is vaak voordeel te behalen. Uw adviseur helpt u graag dit voordeel behalen.

Het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen die niet “nagelvast” in het huis zitten. Een opstalverzekering (woonhuisverzekering) is een verzekering voor de huiseigenaar waarbij de woning zelf en alles wat daar nagelvast aan zit.