Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering of opstalverzekering dekt schades door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak in en om het huis. De kosten die u maakt om deze schade te herstellen wordt vergoed uit uw woonhuisverzekering. Als huiseigenaar doet u er zeker verstandig aan om een opstalverzekering af te sluiten. Bij MZA bent u dan aan het goede adres.

Woonhuisverzekering, woonverzekering of opstalverzekering?

Er ontstaat nog wel eens verwarring over de termen die gebruikt worden om een opstalverzekering te benoemen. Bij sommige verzekeraars worden onder de termen woonverzekering of woonhuisverzekering een combinatie van de klassieke opstal- en inboedelverzekering bedoeld. Dit maakt het vergelijken van woonhuisverzekeringen soms lastig. Om duidelijkheid te scheppen wordt de term opstalverzekering als extra genoemd als dit de enige component is. Let er dus altijd goed op om welke verzekering het precies gaat.

Verschillen in dekking

Tussen de verschillende verzekeraars ontstaan nogal wat verschillen in dekking. Welke schade wordt nu precies wel gedekt en welke niet? Vaak worden de schades veroorzaakt door weersomstandigheden ‘creatief’ omschreven, dus let op wat wel en niet onder uw opstalverzekering valt. Ook kunt u vaak kiezen voor een uitgebreide of allriskverzekering. De premies, maar ook wat verzekerd wordt verschilt hier vaak. Daarom is het een goed idee om u te laten adviseren op het moment dat u een woonhuisverzekering wilt afsluiten.

Wat bepaalt het verzekerd bedrag van een woonhuisverzekering?

Het verzekerd bedrag van een woonhuisverzekering wordt bepaald door de herbouwwaarde van uw huis.