Autoverzekering

Bent u op zoek naar een autoverzekering? MZA zet de mogelijkheden kort voor u op een rij. Want al lijkt een autoverzekering vrij simpel, de aanvullende mogelijkheden en consequenties bij een ongeval of schade maken het toch een verzekering waar u even over na moet denken. En waar advies mogelijk wel van pas komt.

Verplichte autoverzekering

Een autoverzekering is een wettelijk verplichte verzekering in Nederland. De eigenaar van een auto moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade wordt gedekt die hijzelf of de bestuurder van zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt. Door deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers in Nederland de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze door de schuld van een andere autobestuurder schade ondervinden.

WA autoverzekering of All risk autoverzekering

De officiƫle benaming van een autoverzekering is een WA autoverzekering. WA staat hier voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA autoverzekering dekt de kosten waarvoor de bestuurder van de auto aansprakelijk is. De schade aan uw eigen auto is daarmee niet gelijk gedekt. Daarvoor dient u de autoverzekering uit te breiden met aanvullende dekking. Bijvoorbeeld door te kiezen voor WA beperkt casco of een allrisk autoverzekering. De keuze hiervoor wordt mede bepaald door de leeftijd van uw auto en de dagwaarde. Een adviseur van MZA helpt u graag de juiste keuze maken.

De premie berekenen van een autoverzekering

Het berekenen van de premie voor uw autoverzekering is van vele factoren afhankelijk. Niet alleen of u kiest voor een WA autoverzekering of juist een uitgebreidere autoverzekering. De auto zelf speelt ook een rol, hier wordt op gewicht een deel van de premie bepaald.