Fietsverzekering

Een fietsverzekering is in Nederland (nog) niet verplicht. Maar met de opkomst van de elektrische fiets/e-bike wordt verzekeren wel steeds belangrijker. Voor diefstal, voor schade en ook voor schade aan de accu van uw e-bike. Het hebben van een fietsverzekering is dus wel erg handig. MZA helpt u graag goed verzekerd op weg.

Waar dient een fietsverzekering voor?

Een fietsverzekering sluit u voornamelijk af om uw fiets te verzekeren tegen diefstal of schade. Met name diefstal is hierin het grote probleem en hoewel niet iedereen gelijk de noodzaak ziet van een fietsverzekering is door de komst van de elektrische fiets en de bijbehorende stijging in aanschafwaarde een fietsverzekering steeds belangrijker aan het worden. Niemand zit erop te wachten dat zijn of haar fiets wordt gestolen, maar mocht dat gebeuren dan bent u verzekerd om een nieuwe fiets aan te schaffen. 

Schade veroorzaakt aan uw fiets

Wordt door een andere weggebruiker schade veroorzaakt aan uw fiets? Dan is de andere weggebruiker hier wettelijk aansprakelijk voor en wordt dit meestal verhaald op zijn verzekering. Veroorzaakt u zelf schade aan anderen? En indirect aan uw eigen fiets? Zonder verzekering bent u aansprakelijk, maar of de schade vergoed wordt onder uw aansprakelijkheidsverzekering is nog maar de vraag. Met een goede fietsverzekering is deze schade mogelijk wel verzekerd. 

Waarom is een fietsverzekering handig?

Vooral omdat u hiermee behoorlijk wat risico‚Äôs afdekt. Denk aan diefstal en schade. Maar in sommige fietsverzekeringen wordt ook voor een bepaalde periode de aanschafwaarde uitgekeerd bij niet te repareren schade. En dat is wel fijn als u een net nieuwe fiets heeft gekocht.