Motorfietsverzekering

Bent u een fervent motorrijder en koopt u een nieuwe motor of bent u van plan om uw eerste motor aan te schaffen? Net als alle gemotoriseerde voertuigen is het verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) in Nederland verplicht. Dus ook voor uw nieuwe motor zult u een motorverzekering moeten afsluiten. MZA helpt u graag de juiste verzekering te vinden.
 

Wat is een motorverzekering?

Wanneer u met de motor materiële schade of letselschade aan anderen veroorzaakt, bijvoorbeeld door een ongeluk, dan kunt u daarvoor (wettelijk) aansprakelijk zijn. Een WA-verzekering voor uw motor is in Nederland verplicht. Hiermee zorgen wij gezamenlijk als verkeersdeelnemers ervoor dat er altijd een schade uitkering mogelijk is bij een ongeval. U kunt ook kiezen voor een uitgebreidere vorm van verzekeren van uw motorfiets door voor een WA-casco variant (waarbij ook de schade aan uw eigen motor vergoed wordt) of zelfs een allrisk-motorverzekering (met vergoeding van bijkomende schade ten gevolge van een ongeval). 
 

Aanvullende verzekeringen voor uw motor

Naast de standaard (of uitgebreidere) motorverzekering kunt u zich uiteraard ook voor extra risico’s verzekeren. Koopt u bijvoorbeeld een gloednieuwe motor, dan is het fijn om te weten dat u ook een aanschafwaardegarantie kunt meeverzekeren bij bepaalde verzekeraars. Ook kunt u kiezen voor een  opzittendenverzekering. Deze verzekering is een aanvullende verzekering op uw motorverzekering en hiermee verzekert u schade aan bestuurder én passagier en aan spullen in of op de motor als gevolg van een verkeersongeval.