Scooterverzekering

Heeft u net een scooter of bromfiets gekocht of bent u van plan die te gaan kopen? In Nederland zijn alle gemotoriseerde voertuigen verplicht zich in de basis te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dus ook eigenaren van bromfietsen, scooters en snorfietsen zijn verplicht zich te verzekeren. Net als bij een autoverzekering is de basisverzekering, de WA bromfietsverzekering, een verplichting en is deze uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen. MZA vertelt u hier welke mogelijkheden er zijn en wat zij inhouden voor de eigenaar en bestuurder.
 

WA-verzekering vs. All risk verzekeren

De verplichte verzekering die u afsluit is de WA-verzekering. Hierbij bent u verzekerd voor aansprakelijkheid bij schade die u met uw brommer, scooter of snorfiets aanbrengt aan derden. De standaard WA-verzekering dekt echter niet de schade die hierbij ontstaat aan uw bromfiets. Hiervoor kunt u zich aanvullend verzekeren via een WA beperkt casco verzekering. 

Deze houdt ook rekening met de schade aan uw bromfiets bij een ongeval. Liever nagenoeg geen risico lopen? Een allrisk verzekering is ook voor bromfietsen mogelijk.
 

Aanvullend verzekeren

Ook bij scooterverzekeringen is het mogelijk om aanvullend te verzekeren. Zo kunt u zich ook verzekeren voor schade door diefstal of schade ontstaan door bepaalde weersomstandigheden; denk dan aan hagel of storm. Een wat te denken van schade aan uw bezittingen bij een aanrijding? Deze zijn niet standaard meeverzekerd, maar kun je wel toevoegen middels een aanvullende clausule.